Tel: 076 - 765 00 01

Portfolios Resor

Sydafrika

Contour Air, researrangör i Örebro och Karlstad behövde nya bilder för presentationsmaterial och sin kommande katalog. Under 12 dagar dokumenterade jag resan "Kontrasternas Sydafrika".

På bilden: Safari i öppna jeepar. Krugerparken, stor som hela Holland och Belgien tillsammans är full av vilda djur. Här hittas "the big five" - elefanter, noshörning, lejon, leopard och buffel.

Fler bilder från Sydafrika

Sydafrika

 

 

Sydafrika

Skolbesök i byskolan i den lilla byn Kwanzimela, 30 mil från Durban.

Sydafrika

Finlandskryssning

Jag och journalisten Jenny Knutsson följde med ett glatt gäng med östgötar på finlandskryssning. Resultatet blev två resereportage i Motala tidning.

På bilden: Reseledarna Ronny Karlsson och Robert Bergenudd har koll på vem som ska bo i vilken hytt. Birgitta Porsbring har bjudit med en väninna på båtresan.

Fler bilder från finlandskryssningen

Finlandskryssning

Finns det hjärterum så… Hyttfesten kan bli kryssningens höjdpunkt. Här samlas ett glatt gäng från Motala i hytten på åtta kvadratmeter.

Finlandskryssning

Jarmo Leppä från Norrköping kryssar ofta, flera gånger om året. - Jag vill dansa och träffa människor. Jag är ungkarl, berättar Jarmo, blinkar med ena ögat och dansar vidare.

Finlandskryssning

Karaoke hör till en Finlandskryssning. Thomas Björk tolkar Imperiets version av ”Märk hur vår skugga” med stor inlevelse, påhejad av resesällskapet.

Kuba

Försommaren 2007 reste jag runt på Kuba. Jag ville se det innan den stora förändringen och få en bild av de som bor i ett land som varit stängt så länge. Resultatet blev en kavalkad av människor - barn, män och cigarrullande kvinnor och exotiskt spännande miljöer.

På bilden: Gamla bilar i äldre delen av Havanna. På grund av importförbudet rustas bilarna om och om igen med stor uppfinningsrikedom.

Fler bilder från Kuba