Tel: 076 - 765 00 01

Blogg

Kategorier

Riktigt baluns-vernissage igår.

Vi är tillsammans 20 yrkesfotografer som ställer ut våra bilder i Krämaren, Örebro. Igår var det Vernissage. Superkul med det jättestora intresset. Det bara välde in besökare de första timmarna. Tack nära och kära, så underbart att ni kom förbi!

Utställningen visas till den 30 mars och har gallerians öppettider. Varmt välkomna!

Maria Larsson invigde hela utställningen.

Maria Larsson invigde hela utställningen.

Andreas Varro invigningstalar.

Andreas Varro invigningstalar.

Det var många som ville delta. Jättekul!

Det var många som ville delta. Jättekul!

Lycka är att ha en stöttande familj.

Lycka är att ha en stöttande familj.

Samtalar med landshövding Maria Larsson om utställningen och mina bilder.

Samtalar med landshövding Maria Larsson om utställningen och mina bilder.

Nu är det fest

Från tidiga morgon blåstes det ballonger och samtidigt dracks mycket kaffe och till det många skratt. Det har varit en ren glädje att fotografera tillsammans med Region Örebro län i studion idag.

image1

Färg, eld och rök – RAKU

Vilken helg! RAKUkurs med begåvade, kunniga och härliga Frida Anthin Broberg och Marie Brinkebark.

Raku är en tillverkningsmetod, som har sitt ursprung i Japan. Modern raku går typiskt till på så sätt att de i förväg brända keramiska alstren doppas i glasyr och ställs in i en ugn, som värms upp till omkring 900 - 1 000 grader Celsius. Alstren tas ut ur ugnen, medan de fortfarande är rödglödande och läggs sedan i sågspån som bränner in mönster i glasyren.

Just nu funderar jag mycket hur jag kan använda fotografi tillsammans med andra tekniker för att skapa annorlunda uttryck. Konstfoto behöver inte hängas i en ram på väggen utan kan te sig på olika sätt. Jag fick en ordentlig push av kursen och vill helt klart utveckla detta mera. Är faktiskt lite kär...

branna

FridaMarie

Frida och Marie

eldnara

rok

fotojagtvattaallaskalar

Fartfylld fotografering

I morse fick jag ett gäng bilder skickade till mig, från en vän som kom förbi då jag och Oscar PT fotograferade i somras för hans kommande marknadsföringskampanjer.

Vinden ven och det var riktigt kallt men efter ett tag glömde vi bort det helt och blev totalt fokuserade på uppgiften. Det var en härlig dag.

oscar1

oscar3

oscar2

oscar6

Hjälpande händer

Det blev lite dramatik i dagens fotografering hos Xylem. Några avgörande delar till batteriaggregatet satt snett i kontakten och blixtarna fick inte energi till sig.

Har ni en kniv frågade jag och fick snabbt svar av Per-Erik (till vänster) att här fanns det massor av verktyg. Han och Kenneth tog sig ann uppgiften medan jag fortsatte rigga. Ett riktigt bra team-work och allt löste sig på bästa sätt.

Xylem

EKV Energi

Idag är det full fart i studion. Den ena efter den andre trevliga EKV-medarbetaren droppar in.

Morgan (längst till vänster på bild) utbrast efter sina porträttbilder:
Hörni! Jag tycker vi tar en gruppbild också, bara för oss. Joakim och Andreas var direkt med på noterna.

Jättekul!

EKV

Som Bambi på hala tegelpannor

Måste erkänna att jag sett fram mot dagen med skräckblandad förtjusning. Idag har jag trotsat en av mina svaga sidor. Höga höjder. Men jag vet från ett tidigare uppdrag högt upp i en silo att jag bakom kameran helt fokuserar på uppgiften och glömmer att benen skakar som Bambi.

Lindesbergs-sotaren Janne var en av de lugnaste och mest avslappnade personer jag träffat. Han hade stort tålamod då jag balanserandes (och ibland hasandes) med kamerautrustningen ville få olika vinklar av honom på taket.

Stort megatack!

Fotograf_Terese_Andersson_Heart_and_Soul

Janne

Janne2

tak